Σκουπίδια από το φράγμα Κούρη καταλήγουν στη θάλασσα(pics)

«Για ακόμη μια φορά δείξαμε το «πρόσωπο μας», το πρόσωπο της έλλειψης περιβαλλοντικής συνείδησης που χαρακτηρίζει τις συμπεριφορές μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Ο λόγος, τα σκουπίδια και τα λύματα από το φράγμα του Κούρη που καταλήγουν στη Θάλασσα της Λεμεσού, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι εικόνες από το φράγμα του Κούρη με τους «τόνους» από σκουπίδια, άχρηστα, έπιπλα κ.ο.κ είναι το λιγότερο ντροπιαστικές, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών σημειώνει πως είναι πραγματικά πολύ λυπηρό τέτοιου είδους περιστατικά να χαρακτηρίζουν μια χώρα «ευρωπαϊκή» όπως την Κύπρο, που ακόμη δυστυχώς βρίσκεται πολλά βήματα πίσω στην ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον.

«Τα λύματα και σκουπίδια τα οποία βρίσκονται στο Φράγμα του Κούρη, κατέληξαν στην θάλασσα της Λεμεσού τα οποία «ξέβρασε» το κύμα στην ακτή. Οι τραγικές αυτές εικόνες αποδεικνύουν την περιβαλλοντική ανεπάρκεια που διακατέχει ο Κυπριακός λαός», υπογραμμίζεται.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η κατάσταση με τη διαχείριση των στερεών απόβλητων στην Επαρχία Λεμεσού πάσχει. «Όλες οι δομές υπολειτουργούν με αποτέλεσμα οι πολίτες και οι επιχειρήσεις να αναζητούν άλλες ρυπογόνες λύσεις», συμπληρώνεται.

Τέλος, κάλεσαν τους αρμοδίους όπως επιληφθούν το εν λόγω ζήτημα, το οποίο χρήζει άμεσης διαχείρισης. «Η κατάσταση όπως περιγράφεται, εκτός από τραγική είναι και επικίνδυνη», καταλήγει η ανακοίνωση.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy